START

Om Oss          REA          Felanmälan          Köpvillkor

Duralexglas

Fransk kvalitet som "alla" använt ‒ det är Duralexglas i olika modeller.


Duralexglas är i princip okrossbara, tack vare att de härdas. Härdning innebär snabb avkylning efter upphettning, för att öka hållfastheten. Duralex glas hettas upp till 700°C och kyls sedan av snabbt med kall luft. Då uppstår en väl beräknad spänning i glaset, som gör glaset motståndskraftigt mot stötar och slag. Om ett glas mot förmodan skulle gå sönder, splittras det i många små trubbiga bitar som lätt kan sopas upp. Bitarna i sig är inte vassa och risken för skärskador är därför försumbar.

Duralex har funnits i snart 70 år, och varumärket togs fram i mitten på 40-talet då det franska glasföretaget Saint Gobain ville ha dricksglas som passade till deras bordsskivor i härdat glas. Givetvis skulle det också vara härdade dricksglas. Det första glaset var Gigogne, ett stilrent glas dekorerad med en enda linje runt glaset. Succén var omedelbar, och glasmodellen har hela tiden funnits i produktion sedan dess. Genom åren har sortimentet utökats och kännetecknande är att glasserviserna finns kvar på marknaden, decennium efter decennium. Duralexglasen är moderna, praktiska, väldesignade, ekonomiska och efterfrågan tar aldrig slut.  Detta gör också att det är enkelt att komplettera sina Duralexglas.

Miljövänligt: I takt med allt större miljötänkande har Duralex också infört återvinning av glas vid sin fabrik. Men, man återvinner enbart Duralexprodukter på plats, alltså glas som av någon anledning inte utseendemässigt passerat kvalitetskontrollen. På detta sätt tar man tillvara råvaran utan att på något sätt tumma på den höga glaskvaliteten. Glasmassan innehåller maximalt 35 procent sådana återvunna Duralexglas.

Export: Det största delen, över 90 procent, av produktionen av Duralex restaurangglas går på export. Glas av varumärket Duralex säljs idag till mer än 100 länder i fem världsdelar.

Duralexglas.se drivs av HoT Solutions AB med huvudkontor i Linköping.


Vi är återförsäljare av högkvalitativ restaurang- och storköksutrustning och har mer än tio års erfarenhet av Internet-försäljning. Kontakta oss på info@hot-solutions.se eller 013-327 00 80.